Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی وقوع ناآرامی‌های روزهای اخیر که به دلیل افزایش قیمت بنزین رخ داد، حدود یک هفته است که سطح دسترسی اینترنت در ایران به زیر ۵ درصد رسیده و فقط امکان دسترسی به برخی از سایت‌های موجود در شبکه ملی اینترنت داخلی ایران فراهم است. اما این اختلالات و قطعی اینترنت هزینه‌ بالایی بر فضای اقتصاد کشور وارد ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخش‌های کسب و کارهای اینترنتی به دلیل قطعی اینترنت متضرر شدند و بازار بورس و سهام نیز دچار خسران شد. درعین حال بخش‌های فرهنگی اعم از سینما و تئاتر نیز با ضررهای هنگفت همراه بودند چنانکه سینما در نخستین روزهای قطعی و اختلال اینترنت با کاهش 90 درصدی فروش و تئاتر طی روزهای گذشته با کاهش 70 درصدی فروش بلیط اجراها روبه رو شدند.

بخش گردشگری نیز از این ضرر و زیان‌ها بی نسیب نماند چنانکه حرمت‌الله رفیعی (رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی) با اشاره به آنکه اینترنت از روز شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در دسترس نبود و سایت‌های گردشگری بخصوص در حوزه فروش و صدور بلیط پروازهای خارجی و رزرو هتل‌ها با چالش‌های دیگر در حوزه گردشگری روبه رو شدند، گفت: مشکل حاد برای تمام آژانس‌های مسافرتی بوجود آمد و هریک با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند.

او ادامه داد: فعالیت تمام کارهای دفاتر خدمات مسافرتی که در حوزه گردشگری خارجی فعال هستند، مختل شده است؛‌ از این رو نامه‌ای به وزیر ارتباطات نوشتم و در پاسخ عنوان شد که چاره‌ای نیست. درخواست ما این است که مسئولان امر پیش بینی‌های لازم برای وقوع چنین اتفاقاتی را داشته باشند. کار ما گردشگری است و وقتی شاهد بروز اتفاقات اینچنینی هستیم باید راه چاره‌ای در اختیار ما بگذارند. مسئولان باید درگاهی را برای فعالان گردشگری باز بگذارند تا با چنین چالش‌هایی روبه رو نشویم.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی درخصوص خسارات وارده از قطعی و اختلالات اینترنت بر فعالیت آژانس داران گفت: فعالیت فروش بلیط پروازهای خارجی و رزرو هتل‌های خارجی به صفر رسیده است و تعدادی از آژانس‌ها به دلیل ضرر و زیان مالی وارد شده، تعطیل شدند. فروش بلیط پروازهای داخلی تا حدودی همچنان به کار خود ادامه داده است و مشکل حادی نداشت.

او درخصوص اعتراض برخی از گردشگران درخصوص عدم امکان برقراری ارتباط با خانواده‌هایشان گفت: درست است که اینترنت قطع است اما تلفن‌ها که قطع نیست. شاید گردشگران خارجی نتوانند از طریق شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی مانند تلگرام، واتساپ،‌ اینستاگرام و... با خانواده‌های خود ارتباط برقرار کنند اما می‌توانند تلفن بزنند و از این طریق با خانواده‌های خود تماس داشته باشند.

رفیعی یادآور شد: به دلیل شرایط پیش آمده طی چند روز گذشته با قطعی اینترنت روبه رو بودیم. اما تاکنون گزارشی مبنی بر اعتراض و شکایت گردشگران خارجی از عدم امکان دسترسی به خانواده‌هایشان دریافت نکرده‌ایم. اگر هم گلایه‌ای وجود داشته باشد، به دلیل وجود وسایل ارتباطی مانند تلفن نمی‌توانند بگویند که با خانواده‌هایشان نمی‌توانند تماس بگیرند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افزایش قیمت بنزین کسب و کارهای اینترنتی آژانس خدمات مسافرتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۸۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟

به گزارش خبرآنلاین، خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد. البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. این روزنامه پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بود. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روزهای گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آنها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰هزارتومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک‌ مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که دنیای اقتصاد در گزارش قبلی خود به آن اشاره کرده بود، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم. بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هرچند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشورها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند. این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک‌ مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آنها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک‌ مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آنها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند. بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود. به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903467

دیگر خبرها

  • سراب سفره کوه سلسله
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • جریمه ۷۹ میلیون دلاری شرکت هواپیمایی به خاطر فروش بلیط
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • حاتمی: آخر بازی تمرکز نداشتیم/ به خطاهای آسیب زننده اعتراض کردیم