Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@08:28:03 GMT

دلیل قطعی اینترنت در ماه های اخیر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۳۹۰۰

دلیل قطعی اینترنت در ماه های اخیر چیست؟

به گزارش صدای ایران، در روزهای اخیر تعدادی از کاربران از کاهش سرعت اینترنت خانگی و همراه خود شکایت دارند. به گفته برخی از آنها، چه با اتصال فیلترشکن و چه بدون آن، سرعت اینترنت بسیار پایین است. گروهی از کاربران نیز می‌گویند برای ارسال فایل‌ها با تلفن همراه خود، حتما باید فیلترشکن را روشن کنند یا با اینترنت خانگی نمی‌توانند سایت‌های خارجی را باز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از افراد هر گاه که چنین مشکلاتی رخ می‌دهد این احتمال را مطرح می‌کنند که ممکن است پای اینترنت ملی در میان بوده و دسترسی به برخی سایت‌های خارجی قطع شده باشد.
در دو، سه روز گذشته نیز بعضی در فضای مجازی روی موضوع دیگری دست گذشتند؛ هایجک ترافیک گوگل. بر اساس مطالبی که برخی افراد به ویژه توئیتر منتشر کردند، شرکت ارتباطات زیرساخت بخشی از ترافیک درخواستی کاربران داخلی از این موتور جستجوگر را به سمت دیگری منحرف کرده بود.
البته ‌نائب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به سرعت این موضوع را تکذیب کرد. سجاد بنابی، بروز اشتباه در تنظیمات زیرساخت شبکه را یک رخداد فنی طبیعی دانست که کارشناسان فنی این شرکت باید بررسی‌های لازم در مورد آن را انجام دهند (پیوست).
هفته گذشته نیز اختلال گسترده در اینترنت همراه اول کاربران در استان‌های تهران و البرز به حدی رسید که واکنش محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را نیز در پی داشت. او در مراسم معرفی دستاورد‌های بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات، به این اختلال و رفع آن اشاره کرد و آن را تحمیلی دانست (خبرگزاری صدا و سیما).
اختلال روزهای اخیر البته مخصوص به تهران نبوده است و کاربرانی از شهرهای دیگر از جمله مشهد نیز آن را گزارش کرده‌اند. موضوع اینترنت مخابرات و اپراتورها در برخی از نقاط کشور به ویژه استان‌ها و روستاهای محروم نیز چالشی همیشگی است و این روزها به ویژه به دلیل اقدام آموزش و پرورش به ارائه شبکه شاد و الزامات آموزش مجازی بیش از پیش مورد توجه قرار دارد.
مشکلی نیست/ حل می‌شود
تجارت‌نیوز موضوع اختلال‌های اخیر اینترنت را از مخابرات و دو اپراتور بزرگ کشور پیگیری کرد. همراه اول و ایرانسل هر دو معتقد بودند، شکایت این روزهای کاربران در فضای مجازی، در مورد آن دیگری است و اینترنت همراه آنها هیچ مشکلی ندارد.
همراه اول، در نهایت نیز پاسخگو نبود و موضوع را به گفتگوی مدیرکل نظارت بر خدمات ارتباطی رگولاتوری حواله کرد. سیدمحمد امامی، روز 31 شهریور، وجود اختلال‌هایی در شبکه اپراتورهای موبایل را در روزهای گذشته تایید کرده و گفته است که مشکلات در تهران حل شده‌اند. او وعده داده است که در دیگر استان‌هایی که با مشکل مواجه بوده‌اند، تا ۳ روز آینده، وضعیت کاملا طبیعی می‌شود. به گفته امامی، این اختلال، به دلیل افزایش ظرفیت شبکه بوده است (خبرگزاری مهر).
ایرانسل نیز به دنبال پیگیری‌های تجارت‌نیوز، ابتدا وعده پاسخگویی داد اما در ادامه توضیحی از سوی این اپراتور ارائه نشد.
اما محمدرضا بیدخام مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات ایران در گفتگو با تجارت‌نیوز، اختلال کلی در شبکه مخابرات تهران را تایید نکرد و گفت: ممکن است در برخی نقاط شهر، اختلا‌ل‌هایی بروز کرده باشد که طبیعی است.
به گفته او احتمال بروز برخی خرابی‌ها از جمله قطعی کابل یا مشکلاتی در شبکه در برخی نقاط وجود دارد.
با وجود این تکذیب‌ها و وعده‌ها، کاربران در شهرهای مختلف از سرعت اینترنت ناراضی هستند؛ هر چند صدای شهروندان تهرانی بیشتر شنیده می‌شود.



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اینترنت قطعی اینترنت اینترنت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند

محمد باقری بنابی، نماینده بناب در مجلس با انتقاد از فروش فیلترشکن گفت: «پلتفرم‌های خارجی را در حالی فیلتر کردند که عملاً ۹۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و مشخص است چه کسانی از این فیلتر کردن سود می‌برند».

به گزارش صدای ایران و به نقل از زومیت، این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با فروش فیلترشکن‌ها به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند، گفت: «مردم هم باید بدانند سود فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود».

او اعمال محدودیت‌های اینترنت را به جریانی در دولت و مجلس نسبت داد: «در ایران اسلامی برای اینکه زیرساخت‌های فرهنگی را درست نکردیم، جریانی به دنبال کنترل اینترنت و سرعت آن است. این جریان در حال حاضر در دولت و مجلس حضور دارد و به خاطر اینکه بتوانند مثلاً مردم را دین‌دار نگه دارند، این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند».

باقری بنابی ادامه داد: «ما به وزیر ارتباطات تذکر داده و تذکر خواهیم داد. خصوصاً در مجلس دوازدهم اولین سؤال ما از وزیر ارتباطات درباره برنامه‌هایش برای سرعت اینترنت کشور خواهد بود. چراکه وضعیت اینترنت در کشور‌هایی مثل عراق، افغانستان و پاکستان به‌مراتب از ما بهتر است».

«یکی از سؤالات محوری ما [از وزیر ارتباطات]دربارهٔ فیلترشکن‌ها خواهد بود که دست چه کسانی است و چه کسانی از فروش آن سود می‌برند که باید برای همه شفاف شود. ما با فیلترینگ به مردم یاد دادیم که علاوه بر فضای مجازی، در جا‌های دیگر هم می‌توانید خلاف کنید. «نماینده بناب تأسیس دفاتر و مراکز پلتفرم‌های خارجی را در داخل کشور ناممکن دانست و تأکید کرد: «با توجه به تحریم‌ها امکان انجام دادن این کار وجود ندارد و هیچ‌وقت این اتفاق نخواهد افتاد و باید تجدیدنظری در سیاست‌ها اعمال شود».

از اوایل پاییز ۱۴۰۱، وقتی اینستاگرام، واتس‌اپ و مجموعه‌ای از پلتفرم‌های دیگر فیلتر شدند، بازار فروش VPN‌ها رونق گرفت. در آن زمان غلامرضا نوری قزلجه، نماینده دیگر مجلس با انتقاد از این وضع گفته بود: «فیلتر شدن پلتفرم‌هایی، چون اینستاگرام جز اینکه بازار را برای فروش فیلترشکن‌ها و VPN‌ها باز کند، کاری نمی‌کند.»

مرداد پارسال هم از مجلس خبر رسید که طرحی برای تحقیق و تفحص بر این بازار در جریان است. در آن زمان جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در حرف‌هایی مشابه گفته‌های امروزِ نماینده بناب گفته بود که باید مشخص شود «چه کسی و چه کسانی از فروش این فیلترشکن‌ها سود می‌برند».


دیگر خبرها

  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • رفع ۳۲ مورد حادثه انسداد فاضلاب درپی بارندگی‌های اخیر ایلام
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است