Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@11:17:50 GMT

دلیل افزایش اختلال اینترنتی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۷۹۷۴

دلیل افزایش اختلال اینترنتی چیست؟

به گزارش جماران؛ روزنامه همشهری نوشت: این روزها انتقادهای کاربران از اختلال در دسترسی به اینترنت به‌ویژه با افزایش ترافیک مصرفی به‌خاطر محدودیت‌های کرونایی افزایش یافته است.

این روزها بار دیگر در میان کاربران انتقادها از کیفیت اینترنت بالا گرفته است؛ هرچند به‌صورت اسمی شاید پوشش‌دهی و حتی سرعت اینترنت به‌نظر بد نباشد، اما آنچه تجربه کاربری نامیده می‌شود همراه با نارضایتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله را می‌شود به‌خوبی از میان پست‌های شبکه اجتماعی دید. پس از شیوع کرونا، مصرف اینترنت کاربران ایرانی به‌صورت جدی دچار جهش شد. مقام‌های وزارت ارتباطات می‌گویند پس از مدتی کاهش سرعت و کیفیت توانستند با تلاش‌هایشان این مشکل را برطرف کنند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که برطرف شدن نسبی این مشکلات تنها وابسته به روش‌های فنی بوده و عملا اضافه کردن پهنای باند اینترنت کشور به‌خاطر مسائل مختلف ازجمله تحریم، عملیاتی نشده است. در روزهای اخیر، اما به‌نظر می‌رسد مسائل مختلف ازجمله اعمال محدودیت‌های شدیدتر برای مقابله با کرونا بار دیگر اختلال را به شبکه ارتباطی کشور بازگردانده است. بررسی سیستم‌های نظارتی کیفیت اینترنت هم نتایج مشابهی را نشان می‌دهد. بررسی سامانه رادار شرکت ابر آروان هم که در ماه‌های اخیر تعداد ورودی‌های نظارتی آن کاهش پیدا کرده اختلال را به‌ویژه در ارتباط با اینستاگرام نشان می‌دهد. حدود ۹۰درصد کاربران اینترنت پهن‌باند کشور مشترک اینترنت موبایل هستند؛ به همین‌خاطر به غیر از حدود ۹ میلیون نفر مابقی کاربران از اینترنت موبایل برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنند. بررسی روز گذشته همشهری در سایت نت‌سنج‌پلاس وزارت ارتباطات و براساس معیارهای این وزارتخانه وضعیت کیفیت اینترنت اپراتورهای مسلط کشور را به‌عنوان نمونه در اکثر نقاط تهران برای وبگردی و دانلود حجیم ضعیف نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد این مسئله به‌ویژه پس از ساعت ۲۱ و شروع منع تردد در شهر بیشتر دیده می‌شود و مشکلات کاربران بیشتر می‌شود.

طبیعی است که در خانه ماندن دسته‌جمعی مردم باعث افزایش ترافیک مصرفی اینترنت می‌شود و به‌نظر می‌رسد برای این مسئله باید تدبیر جدیدی صورت بگیرد. متأسفانه روز گذشته تلاش خبرنگار همشهری هم برای ارتباط با مسئولان شرکت زیرساخت برای ارائه نظر درباره انتقادهای کاربران به نتیجه نرسید.

این روزها به‌ویژه با ادامه محدودیت‌ها، مردم بیشتر از هر زمان دیگری به اینترنت برای انجام کارهای روزمره‌شان ازجمله تحصیل و کار نیاز دارند. هر چند طی سال‌های گذشته دسترسی به اینترنت موبایل در کشور به‌شدت افزایش یافته، اما کیفیت و تجربه کاربری مناسب هنوز پاشنه آشیل شبکه ارتباطی کشور است.

 

 

 کیفیت در مقابل سرعت

 

بسیاری از کاربران عموما عادت دارند با اپلیکیشن‌ها و سایت‌های مشهور سرعت اینترنت خود را بسنجند، اما ارقام بالای سرعت بدون تامین کیفیت اینترنت عملا فایده‌ چندانی ندارد. بخشی از این ماجرا هم به‌ فیلترینگ گسترده در کشور مربوط است که باعث شده بسیاری از افراد همیشه مجبور به روشن نگه‌داشتن فیلترشکن یا وی‌پی‌ان خود شوند. آخرین آمار نشان می‌دهد که حداقل ۴۵میلیون کاربر اینترنت برای دسترسی به اپلیکیشن‌های فیلتر شده از جمله تلگرام دست به استفاده از فیلترشکن می‌زنند. محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات هم چندی پیش در پاسخ به سؤالی درباره انتقادها از کیفیت اینترنت، گفت: زمانی که مشکلات مربوط به کیفیت اینترنت به ما گزارش می‌شود و آن را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم مشکل اصلی فیلترینگ و اثر سوئی است که این اتفاق بر تجربه کاربری می‌گذارد.

او در توضیح این مسئله گفته است: روشن کردن فیلترشکن‌ها باعث می‌شود استفاده از سرویس‌های داخلی علاوه بر هزینه زیاد با کندی روبه‌رو شود و همین مسئله کیفیت اینترنت را خراب می‌کند. عمده شکایتی که از کندی ارتباط به ما ارسال می‌شود، ناشی از تأثیر سوء فیلترینگ بر کیفیت اینترنت است. واقعیت این است که با فیلترینگ سخت، اکثر مردم اکنون روی گوشی‌ تلفن همراه‌شان حداقل یک فیلترشکن برای دسترسی به اینترنت دارند. گسترش دامنه بستن سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی تنها اینستاگرام را باقی گذاشته است که آن هم چند نهاد و نمایندگان مجلس چند وقتی است خیزی بلند برای فیلتر کردن آن برداشته‌اند. این برای نخستین‌بار نیست که وزیر ارتباطات به‌صورت عمومی به چالش فیلترینگ برای کیفیت اینترنت اشاره می‌کند. حدود 2سال پیش محمدجواد آذری‌جهرمی در این رابطه در گفت‌وگو با همشهری تأکید کرد: طبیعتاً فیلترینگ یک نارضایتی عمومی و چالشی برای موضوع کیفیت اینترنت است. همواره بخش مهمی از نارضایتی مردم از کیفیت اینترنت به‌خاطر در دسترس نبودن سایت‌ها و سرویس‌هایی است که قصد استفاده از آنها را دارند که این مسئله هم قابل کتمان نیست.

 

 قطعی گسترده شبکه موبایل  

 

در حالی که بسیاری از کاربران به اینترنت موبایل در کشور وابسته هستند و زندگی‌شان با این مسئله سپری می‌شود روز گذشته شبکه تلفن همراه اول شاهد قطعی گسترده در مناطق شمال و شمال غرب تهران بود. این مسئله عملا استفاده از اینترنت موبایل و شبکه تلفن همراه را در این مناطق غیر ممکن کرده بود. مسئولان همراه اول، علت این قطعی گسترده که گفته می‌شود با از مدار خارج شدن ۴۰ سایت ارتباطات سیار همراه بوده را قطع فیبر نوری میان دو مرکز مخابراتی اعلام کردند. این مناطق در مهرماه هم شاهد چنین قطعی گسترده‌ای بودند و آن زمان هم قطعی فیبر نوری مخابرات دلیل این مسئله اعلام شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 شبکه های اجتماعی فیلترینگ تلگرام اینترنت ایران اختلال اینترنت اختلال اینترنت ایران اختلال اینترنتی سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 دسترسی به اینترنت اینترنت موبایل کیفیت اینترنت قطعی گسترده نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۷۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس تحلیل نقشه‌های پیش‌یابی، از فردا سه‌شنبه استان خراسان رضوی تحت تأثیر سامانه ناپایدار جوی واقع خواهد شد. افزایش ابر، افزایش شدت وزش باد، وقوع بارش‌های رگباری همراه با رعدوبرق با احتمال آبگرفتگی و همچنین کاهش دما پیامد فعالیت این سامانه در سطح استان است.

بر اساس تحلیل مدل‌های هواشناسی این سامانه طی روزهای پایانی هفته تقویت خواهد شد. ضمناً با توجه به فعالیت سیستم احتمال تغییر و ارتقا سطح هشدار هواشناسی وجود دارد.

این سامانه همراه با وقوع بارش‌های رگباری توأم با رعدوبرق، وزش باد گاهی شدید، در نواحی مستعد بارش تگرگ، با احتمال آبگرفتگی، ایجاد روانآب و سیلابی شدن مسیل‌ها بویژه طی روز پنج‌شنبه هفته جاری. تغییر گرادیان فشار هوا، افزایش شدت وزش باد گاهی شدید و بروز خسارت در سطح استان و کاهش محسوس دمای حداکثر روزانه (بطور میانگین بین ۱۰ تا ۱۲ درجه سلسیوس) بویژه طی روز پنجشنبه جاری است.

توصیه می‌شود از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، از صعود به ارتفاعات و عملیات کوهنوردی همچنین اطمینان از استحکام سازه‌های موقت با توجه به وزش باد شدید خودداری شود.

بر اساس تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های پیش‌یابی، از بعدازظهر فردا سه‌شنبه با توجه به افزایش شدت وزش باد انتظار می‌رود شاهد رخداد گردوخاک و گردوغبار همچنین کاهش کیفیت هوا در سطح استان خراسان رضوی باشیم.

پیش‌بینی می‌شود که بیشترین شدت وزش باد و کاهش کیفیت هوا در ناحیه جنوب‌غرب، برخی از نواحی غربی همچنین نوار شمالی و نیمه شرقی استان حادث گردد.

همچنین با گسترش تغییرات گرادیان فشار هوا در سطح استان خراسان رضوی که موجب افزایش شدت وزش باد در نواحی بادخیز گاهی شدید با احتمال بروز خسارت و گردوخاک و همچنین کاهش کیفیت هوا خواهد شد.

بر اساس تحلیل نقشه‌های هواشناسی انتظار می‌رود جهت جریانات جوی باعث انتقال ذرات گردوخاک و گردوغبار از نواحی بادخیز استان به سایر نواحی و کاهش کیفیت هوا در غالب نقاط استان گردد. بر این اساس در برخی از ساعات روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه کیفیت هوا در غالب نقاط استان در شرایط ناسالم قرار خواهد داشت.

توصیه می‌شود از فعالیت‌های طولانی مدت خارج از منزل بویژه سالمندان، کودکان و افراد دارای شرایط و بیماری‌های خاص خودداری و استفاده از ماسک در فضای باز انجام شود.

کد خبر 6098589

دیگر خبرها

  • آموزش: چند نکته برای افزایش سرعت اینترنت
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است